Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Άγιος ''βγαλεντίνος''

Ο μόνος λόγος που οι άντρες γιορτάζουν στις 14 φλεβάρη ήταν,είναι και θα είναι το σεξ. Ας μην το παραδέχονται, όλοι το ξέρουμε πως για αυτό τον λόγο γίνονται όλα! Το σεξ κυριαρχεί αυτή την μέρα ως πράξη ερωτισμού.Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας και γενικότερα τα συναισθήματα πρέπει να δηλώνονται σε καθημερινή βάση με το ίδιο ή και περισσότερο πάθος μέρα με την μέρα και η γιορτή του αγίου βαλεντίνου έχει γίνει τόσο εμπορική που οι καταστηματάρχες κάθε χρόνο τέτοια μέρα τρίβουν τα χέρια τους για το έξτρα εισόδημα που κερδίζουν λόγο της γιορτής.
Τι γίνετε όμως με τους μη ερωτευμένους ;
Αυτή η ομάδα ανθρώπων συχνά νιώθουν την ανάγκη να παραπονεθούν αυτήν τη μέρα και συχνά η ζήλια τους τους κάνει να βυθίζονται ακόμη πιο πολύ στην δύνη της μοναξιάς μεγαλώνοντας το μίσος μέσα τους για τους ερωτευμένους του κόσμου.
Όμως πόσοι πραγματικά ξέρουν την αληθινή ιστορία που κρύβεται πίσω απο την γιορτή του άγιου βαλεντίνου; Εγώ λοιπόν την βρήκα και σας την παρουσιάζω!

Στην Αρχαία Ρώμη ο Κλαύδιος ήθελε να φτιάξει έναν ισχυρό στρατό για τις εκστρατείες του. Όμως δεν έβρισκε αρκετούς άντρες και πίστευε ότι ο λόγος ήταν πως οι άντρες δεν ήθελαν να αφήσουν τις οικογένειες και τις αγαπημένες τους. Έτσι απαγόρευσε τους γάμους σε όλη την αυτοκρατορία. Ο Άγιος Βαλεντίνος πάντρευε στα κρυφά ερωτευμένα ζευγάρια και γι' αυτό έμεινε στη μνήμη των Καθολικών. Η ιστορία του όμως δεν τελειώνει εκεί. Ο Κλαύδιος τον έπιασε και αφού τον βασάνισε τον έβαλε στη φυλακή και τον καταδίκασε σε θάνατο. Εκεί συνάντησε τυχαία την κόρη του λοχαγού και την ερωτεύτηκε (να αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η κοπέλα ήταν τυφλή). Τέλος, λίγο πριν τον εκτελέσουν της έγραψε ένα ερωτικό γράμμα που τελείωνε με τη φράση: "Your Valentine". Από τότε έχει μείνει αυτή η φράση και μεταδίδεται από όλους τους ερωτευμένους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου