Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η ηλικία που τα παιδιά σταματούν να κάνουν ερωτήσεις επειδή ξέρουν όλες τις απαντήσεις...

Πώς αισθάνεσαι την εφηβεία;

(Δείτε τι μας είπαν οι νέοι/νέες για την φάση της εφηβείας.)



"Είναι ένα κυκλοθυμικό σωματίδιο που όταν μπαίνει μέσα σου στα αλλάζει όλα και εσύ προσπαθείς να τα κάνεις όπως ήταν, με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα."
Χρήστος, 16 χρονών

"Τα πάντα. Πολλά μπερδεμένα μαζί."
Ειρήνη, 15 χρονών

"Η εφηβεία είναι όταν έχεις δύο κουκουτσάκια και ξαφνικά γίνονται ντομάτες. Νιώθεις πολλά συναισθήματα να σε πνίγουν και πιεσμένη από όλους και όλα! Θες να πεθάνεις γιατί νιώθεις ότι είσαι άχρηστη και ότι κανείς δε σε χρειάζεται, ότι είσαι ένα σκουπίδι, ότι καλύτερα θα ήταν όλα χωρίς εσένα. Γενικά η εφηβεία είναι κάτι περίπλοκο και θα έπρεπε να το είχαν σαν επάγγελμα και να μας πλήρωναν!!!"
Λίζα, 16 χρονών

"Τίποτα δε μου είναι αρκετό! Όλο θέλω να ανανεώνομαι και να κάνω πράγματα εκτός σχολείου. Υπάρχει ένα κορίτσι που δίνει κάποιο νόημα στην εφηβεία μου, αλλά μαζί με τις χαρές έρχονται και πολλές λύπες."
Θοδωρής, 16 χρονών


"Η εφηβεία είναι ένα πολύ συναρπαστικό συναίσθημα! Τα πρώτα χρόνια της εφηβείας δεν καταλαβαίνεις και πάρα πολλά! Παιρνάει, όμως, ο καιρός και μέσα από τα συναισθήματά σου και τον χαρακτήρα σου, αλλάζεις συνέχεια! Στην εφηβεία έχεις τα ωραιότερα συναισθήματα γιατί φτάνεις στα άκρα των πραγμάτων και τα βλέπεις με ένα άλλο μάτι! Η εφηβεία, όμως, έχει και αρνητικά συναισθήματα, γιατί οι πράξεις μερικές φορές είναι απερίσκεπτες! Πιστεύω όμως ότι η εφηβεία είναι η καλύτερη ηλικία!"
Νίκος, 16 χρονών

"Μπερδεύομαι. Δεν ξέρω. Πολύ μπέρδεμα η εφηβεία. Άλλοτε καλό και άλλοτε κακό. Τη μια αισθάνομαι τέλεια, ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά από λίγο όλα χάνονται."
Κατερίνα, 14 χρονών


"Βασικά μέσα μου γίνεται μια μάχη. Είναι μια πάλη μεταξύ καλού και κακού. Γενικά δε βρίσκω και πολλή ησυχία. Θέλω να διαμορφώσω τον καλύτερο δυνατό χαρακτήρα. Έχω άγχος για την εικόνα μου στον κόσμο, εξωτερική και εσωτερική. Εκεί αρχίζουν και οι σεξουαλικές ανησυχίες που όλοι ως έφηβοι περνάμε. Να αναφέρω επίσης πως στην εφηβεία, σύμφωνα με προσωπική μου εμπειρία, βιώνουμε το κάθε συναίσθημα έντονα. Αγαπάμε πολύ, μισούμε πολύ, ανοιγόμαστε σε όλους, κλεινόμαστε στον εαυτό μας."
Διονύσης, 17 χρονών

"Εφηβεία είναι κυκλοθυμία στο φουλ. Νιώθεις το κάθε συναίσθημα πολύ έντονα, βιώνεις τόσο απλά πράγματα και θεωρείς πως είναι ό,τι καλύτερο ή χειρότερο έχεις ζήσει. Η σεξουαλικότητα στο φουλ επίσης. Κολλάς πολύ εύκολα με κάποιο άτομο και νομίζεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτό. Όταν είσαι λάθος ειδικά απέναντι στους μεγαλύτερους δεν το παραδέχεσαι. Και πολλά αλλά."
Ζέτα, 16 χρονών

"Είναι κάτι περίπλοκο. Μερικές φορές, έτσι, χωρίς κανέναν λόγο, αισθάνομαι σαν τον πιο χαρούμενο άνθρωπο πάνω στον κόσμο! Έχω απίστευτη ενέργεια και νιώθω μια μεγάλη δύναμη μέσα μου! Αλλά ξαφνικά...τσαακ! Πέφτω! Πάλι χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος! Αλλά πιστεύω πως παρ' όλα αυτά είναι μια ωραία φάση της ζωής, γιατί αλλάζουν πολλά. Οι σκέψεις για παράδειγμα. Γίνεσαι πιο ώριμος! Μεγαλώνεις! Αλλάζει το σώμα! Γενικά αρχίζεις μια άλλη ζωή, διαφορετική από αυτή που ήξερες!"
Γιώργος, 17 χρονών

"Αισθάνομαι μια αλλαγή που προσπαθεί να συμβεί."
Ιωάννα, 16 χρονών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου